Pavel Dedík

  • CZ Význam datového typu set v MySQL 11. 02. 2017

    Set datatype in MySQL

    Už jste možná v MySQL někdy narazili na datový typ set, který umožňuje omezit hodnoty sloupce na seznam prvků. Přemýšleli jste někdy nad případy jeho použití? Jste si jisti, že chápete všechna jeho úskalí? V Mergadu nás jeho nepochopení, špatné použití a lidská nepozornost stály porušení integrity databáze, což nakonec vedlo k nutnosti obnovit produkční data ze zálohy.

    číst celý článek na blog.mergado.com

  • EN Mergado at PyCon CZ 2016 01. 11. 2016

    PyCon CZ 2nd Edition!

    PyCon CZ is the largest conference in the Czech Republic designated for all fans of the Python programming language. This year the conference was once again held in the largest Moravian city – Brno. More than two hundred people gathered in Brno to learn, discuss or give talks on one of the most popular and widely-used programming languages Python.

    read more at blog.mergado.com

  • CZ Proč jsme v Mergadu přešli na PyPy 27. 09. 2016

    CPython bye bye, hello PyPy!

    V Mergadu jsme před časem zmigrovali náš backend na nestandardní implementaci jazyka Python – PyPy. Rozhodnutí úplně opustit CPython přišlo jako reakce na stále se zvyšující nároky na výkon naší aplikace. Přechod na PyPy přitom nebyl ani z daleka tak komplikovaný, jak jsme se z počátku obávali a vyřešil mnoho problémů nejen s rychlostí aplikace Mergado.

    číst celý článek na blog.mergado.com